Informaation käsittelyyn löytyy hyviä työkaluja. Eräs tarpeellinen taito verkon avoimia oppimisresursseja käyttävälle on tallettaa hyvät lähteet sellaiseen talteen, että ne löytyvät myöhemminkin.

Sosiaaliset kirjanmerkit on jo pitkään toiminut osa sosiaalista mediaa. Harmillisen huonosti tunnettu vain edelleen.

Kirjanmerkit on tuttu toiminto jokaiselle verkkoselainta käyttäneelle: hyvät linkit laitetaan talteen. Mutta tuo talletus on selainkohtainen ja vain yhdessä tietokoneessa (ellei oteta huomioon tiettyjä virtuaalisia toimintoja kuten Chrome-selaimeen kirjautumisen tai työpaikkojen virtualisoidut työpöydät sovelluksineen).

Sosiaaliset kirjanmerkit toimii muuten samaan tapaan, mutta tallennus tapahtuu verkkopalveluun ja verkkopalvelu mahdollistaa myös sosiaalisuuden eli linkkien jakamisen muille, ryhmätoiminnot, kommentoinnit, levittämisen kavereille, toisten käyttäjien linkkivirtojen seuraamisen, itse keksittyjen hakusanojen (folcsonomy) käyttämisen. Kaiksi suosituinta sosiaalisten kirjanmerkkien palvelua ovat Diigo ja Delicious.

Tutustumme yhdessä Diigoon. Sitä voi käyttää myös ilman oman käyttäjätilin perustamista. Oppettelemme molemmat käyttötavat: ilman kirjautumista ja kirjautuneena käyttäjänä.

Voit surffailla Diigossa myös ilman tunnuksia, esim. Espoon opettajien kokoamat linkkivinkit.
Jos luot tilin, klikkaa Anne kaveriksesi:
https://www.diigo.com/user/arongas

Ennakkotehtävä 1:

Katso tämä reilun 3 minuutin mittainen esittelyvideo:

Diigo V5: Collect and Highlight, Then Remember! from diigobuzz on Vimeo.Vapaaehtoinen ennakkotehtävä 2:

Luo oma Diigo-käyttäjätili, ks. ohje tästä pariminuuttisesta videosta:Otavan Opiston ohjevideot:

Kuinka saat Diigon käyttöösi?


Kuinka käytät Diigoa?